Skip to the content

 

Services

Vi yder den bedste service til din ovn

 

 

9 generationers erfaringer

I mere end 200 år har Christiansfelder Kakkelovne produceret, restaureret og opsat kakkelovne af højeste kvalitet. I dag er vi blandt de førende indenfor salg og opsætning af originale kakkelovne og antikke støbejernsovne.
I gennem de sidste 30 år har vi haft stor succes med at lave kul- og koksfyrede ovne om til træfyring. Udseendemæssigt er ændringen minimal, den væsentlige ændring findes i kakkelovnens indvendige brandkammer og kanalsystem. I stedet for det lodrette brandkammer med rist og askeskuffe, laver vi et langt vandret brandkammer til lange stykker træ. Kul og koksfyrede ovne har altid lodrette røgkanaler. Ved ændringen opsætter vi kakkelovnen med det specielle vandrette Christiansfelder S-træksystem. Fordelene ved denne ændring er, at kakkelovnen bliver mere brugervenlig. Den er brændselsbesparende, i det den forbrænder røggasserne, så brændslet udnyttes optimalt.
Tømning af aske skal gøres ca. hver 3. måned og maksimal effekten stiger fra ca. 5 kWh. til ca. 12 kWh., fyret med 5-7 kg. tørt træ. En times fyring giver eftervarme i op til 10 timer, så kakkelovnen kan bruges som hovedvarmekilde i et normalt isoleret hus på 150 m2.
Vi har endnu aldrig måttet sige nej til en restaureringsopgave pga. at ovnen var i for dårlig stand. Vi har flere generationers erfaring med at svejse i gammelt støbejern samt et stort og omfattende, 9 generationers, lager af originale kakler og ovndele. Ofte får vi til opgave at restaurere unikke historiske ovne. Er de mangelfulde, finder vi reservedele på lageret eller fremstiller nye. Vi har eget pottemagerværksted og smedje.
Vi giver gerne et uforpligtende tilbud, med fast pris på restaureringen af deres antikke ovn. Som regel kan vi give tilbuddet ud fra billedmateriale, men i nogle tilfælde er det dog nødvendigt at vi kommer ud og ser ovnen.

Lån en ovn

Som noget nyt kan det i nogle tilfælde lade sig gøre at ”låne” en af vores ovne.


Vi har i flere tilfælde udlånt ovne til bl.a. filmoptagelser, kunstgallerier, udstillinger og sågar Teknologisk institut. Det kan også dreje sig om dele eller pynt til en historisk ovn, f.eks. har vi udlånt en 1700-tals ovnvase til Gl. Estrup Herregårdsmuseum. I museumsbygningen på Kastelsvej i København kan man se en original Christiansfelder Solsikke kakkelovn. Ejerne af kunstgalleriet har lånt ovnen af os. Vi har sat den til skorstenen, så de kan fyre i den om vinteren, hvor den spreder varme og hygge samt nedsætter varmeudgifterne i de store lokaler.


Er du interesseret i at høre mere om muligheden for at låne en ovn, så kontakt os via e-mail eller telefon.

Logo for Christiansfelder Kakkelovne

 

 

Åbningstider: Efter aftale